חלוקת הפרק:
1. פס' א-ג: הריגת זרע הממלכה והחבאת יואש
2. פס' ד-יב: המלכת יואש על ידי יהוידע 
3. פס' יג-טז: הריגת עתליה
4. פס' יז-יח: כריתת הברית וחיסול עבודת הבעל
5. פס' יט-כ: סיכום המלכת יואש

1. פס' א-ג: הריגת זרע הממלכה והחבאת יואש

את פסוק א המספר על כך שעתליה ראתה שבנה מת ואז קמה לאבד את זרע הממלכה, יש להבין כך שהיא 'ניצלה' את מותו על מנת לתפוס את המלוכה. כפי שקראנו בפרק הקודם לא רק בנה מת אלא גם כל אחיו ופגיעה זו אפשרה לה להמשיך ולפעול. יש גם להניח שעוד לפני כן היה לה מעמד משמעותי בבית המלוכה (אולי כ'גבירה' – ראו מלכים א ט"ו, יג). בסופו של דבר שלטונה החזיק 6 שנים. יש לשים לב, אומנם, שהכתוב לא הכיר בה בשום צורה כמלכה ולא הובא כאן הניסוח המקובל בספר המציין את גילו של המלך ומספר השנים שמלך.

2. פס' ד-יב: המלכת יואש על ידי יהוידע

א. פס' ד – יושם לב לעובדה שמאז רשימת השרים של שלמה במלכים א פרק ד' לא נזכר כהן בספר מלכים, מה שמלמד על הפגיעה במעמדם ובמעמד המקדש בפרט.

ב. פס' ה-ז – רבים מהפרשנים הבינו ששרי המאיות היו הכהנים והלויים והמשמרות עליהן מדברים כאן הן משמרות הכהנים והלויים המתחלפות כל שבוע. רש"י מסביר שיהוידע חילק את המשמר הנכנס ("באי השבת") לשלושה חלקים, על מנת לשמור במקומות שונים. רד"ק מפרש שרק שליש היו מבאי השבת ועוד שני שליש היו מהמשמר היוצא שהיו יותר פנויים. (לכיוון אחר באשר לזהותם של שרי המאות ניתן לעיין בפוסט מאת ד"ר חגי משגב)

3. פסוקים יז-כ: כריתת הברית וחיסול עבודת הבעל

א. "עם הארץ" (יח) – מי הם? פשוטי העם (כפי שמופיע בלשון חז"ל) או אנשים בעלי מעמד? (ראו בראשית כ"ג, יב-יג; לקמן כ"ג, ל ומנגד עיינו בראשית מ"ב, ו; ויקרא ד', כז) בכל מקרה, יש להשוות את מהפכת יהוידע למהפכת יהוא בפרק הקודם. כאן העם שותף למלחמה ולא נלחמים בו וההרוגים הם רק כהני הבעל.

ב. עצם מציאות הבעל ביהודה קשורה, מן הסתם, לקשרי המשפחה הקרובים בין מלכי יהודה לבין בית עמרי ואחאב.